VSK-VBF 0-2, oyeah !

Det blevv en dubbelseger idag på MZ mot brorsan, känns skönt efter ha suttit drygt 2 timmar igår med taktiker och träningsupplägg, här kommer ett ref från matchen:
Det kändes ganska blåsigt och kallt på planen när Nils Västerberg satte igång spelet med att göra avspark. 4 minuter in i matchen såg Vaksala sk:s mål lite väl öppet ut när Gustaf Pil blev frispelad, menNiklas Almstedt rafsade till sig bollen innan den hann rulla över mållinjen. Örjan Bergdal slog en riktigt vass frispark 5 minuter in i matchen. Ett oväntat hårt skott från Bertil Kruse i den 9:e spelminuten tvingadeVaksala sk:s målvakt Niklas Almstedt att kasta sig åt vänster för att kunna rädda Vaksala sk från ett otrevligt baklängesmål. Efter några dragningar provade Valdemarsvik BF:s Adam Forsman i 12:e minuten att skjuta ett skott från långt håll, men bollen flög över målet och ut. Niklas Almstedt visade upp ett lysande målvaktsspel när han fångade bollen efter ett hårt skott från Bertil Kruse i matchens 15:e minut. Otto Lidman slog en riktigt vass frispark 18 minuter in i matchen. Kjell Fernkvist fick i 24:e minuten ta hand om ett välriktat skott som höll på att passera honom på hans vänstra sida. Efter 31 spelade minuter lyckadesBertil Kruse komma i skottläge, och Valdemarsvik BF:s supportrar höll tummarna på läktaren. Bertil Krusevar lite ur balans efter en snabb vändning, och därför gick hans skott utanför. Ett oväntat hårt skott frånKristoffer Asserlind i den 35:e spelminuten tvingade Vaksala sk:s målvakt Niklas Almstedt att kasta sig åt vänster för att kunna rädda Vaksala sk från ett otrevligt baklängesmål. Kenneth Brandin fick iväg ett hårt skott mot mål i 37:e minuten, men bollen flög högt över ribban och gick vidare ut. En fin målchans. I matchens 43:e minut sköt Kristoffer Asserlind på ett till synes öppet mål, men Niklas Almstedt var med på skottet och kastade sig över bollen innan den hann passera mållinjen. Niklas Almstedt lyckades med en underbar reflexräddning på ett skott av Gustaf Pil i matchens 47:e spelminut. Efter en mycket jämn första halvlek gick spelarna till respektive omklädningsrum för genomgång av taktik ingör nästa halvlek.

Båda lagen såg förhållandevis pigga ut inför andra halvlek när domaren blåste för att Gustaf Pil skulle slå avspark. I 55:e minuten gjorde Sixten Alströmer en frispark till en ledig spelare en bit bort. Efter lite hårt spel fick Valdemarsvik BF:s Örjan Bergdal i den 61:a minuten slå en frispark. Det var meningen att Nils Västerbergs skott skulle sätta bollen i nätet precis under ribban, men Kjell Fernkvist läste situationen och var påpassligt framme och kunde göra en kalasräddning i den 63:e spelminuten. Kristoffer Asserlinds hårda skott från långt håll 65 minuter in i matchen fick Niklas Almstedt att vakna till mellan stolparna. Med ett jättekast lyckades han hindra bollen från att gå in på hans högra sida. Ett oväntat hårt skott från Aron Kolberg i den 76:e spelminuten tvingade Valdemarsvik BF:s målvakt Kjell Fernkvist att kasta sig åt vänster för att kunna rädda Valdemarsvik BF från ett otrevligt baklängesmål. Vaksala sk:s Nils Västerberg fick en god chans framför mål 79 minuter in i matchen, men missade totalt. Under publikens jubel fick Kristoffer Asserlind i matchens 81:a minut en kalasträff på bollen och satte 0-2 klockrent strax till vänster om Niklas Almstedt. 92 minuter in i matchen såg Valdemarsvik BF:s mål lite väl öppet ut när Nils Västerberg blev frispelad, men Kjell Fernkvist rafsade till sig bollen innan den hann rulla över mållinjen.