2011-10-06 09:06

På fredagskvällen slog vi mycket överraskande ut division 2 laget Gimo i Upplandscupen efter en heroisk insats

Med tanke på att de merparten av spelarna i Vaksala spelade division 5 fotboll under säsongen framstod motståndet som närmast oöverkomligt på förhand.

Gimo visade sig vara mycket duktiga och inte minst höll de ihop sitt lag på ett föredömligt vis.

Från första början blev det ställningskrig, det var två duktiga lag som låste varandra. Visst fanns det halvchanser men inga öppna målchanser. Efter 30 minuter får Clara en sneträff på en bakåtspark och Gimo utnyttjar läget med att ta ledningen med 1-0. Clara blir besviken men det skulle visa sig att hon skulle kunna bli gladare lite senare i matchen...

Precis före paus tar vi ut en av bonusstraffarna. Emma stegar fram men straffen är inte speciellt bra men returen går rakt ut till Emma som med stor skicklighet skickar in 1-1.

Andra halvleken blir jämn, stundtals lite fysisk men tjejerna står upp på ett föredömligt sätt. När det återstår 15 minuter tar vi ut bonusstraff 2 för att avgöra matchen. Nattis kliver fram och drar den stenhårt i stolpen.

90 minuter är över och nu väntar förlängning i 30 minuter. Det är svinkallt och Sankan har dagen i ära tagit på sig en smula för kalla kläder så han skakar i kylan.

30 minuter förlängning tar vid och det skapas chanser åt bägge håll och Clara gör några snygga räddningar men även vi har chanser. Vi har lite svårt att få ihop spelet till 100% och det beror bland annat på att a-laget och Vaksala spelar på lite olika sätt och det uppstår naturligtvis missförstånd.

Efter 120 minuter väntar straffläggning och spänningen stiger i den kylslagna kvällen. Sankan sitter nu på bänken utan skor och värmer sina stelfrusna fötter.

Våra tjejer är iskalla (!) på straffarna !

Gimo tar ledningen med 2-1 och Clara är nära

2-2, Jessica och målvakten är inte nära